30. května 2014

Rozhovor s Johankou o jejím stylu

Tady je něco starého blogu, úplná adresa tady. Tohle je můj úplně první rozhovor, takže budu ráda za jakékoliv připomínky a rady, snesu i přiměřenou kritiku.
Tak se můžeme pustit do toho....
9. května 2014 v 20:15 z http://great-friends.blog.cz/

Zdravím všechny! Doufám, že si užíváte volno nebo prodloužený víkend (v mém případě je to ten prodloužený víkend…Smějící se).

Dlouho jsem přemýšlela nad tématem týdne a nevěděla, o čem psát. Nejdříve mě napadlo téma hudba a můj hudební styl, ale to bych se opakovala. Můj styl, co se týče módy a oblečení, je… no, trochu nudný, tak jsem to rovnou zamítla. Pak ale přišla moje spolužačka v úžasném oblečení - to by bylo téma, řekla jsem si a vyžádala svolení použít její fotky a napsat o ní článek.

Módní styl Jo je úžasný - nikdy nevíte, čím vás překvapí. Já sama se řadím mezi fanoušky jejích modelů. Moc se mi líbí, jak dokáže sladit dvě naprosto odlišné věci a ještě v tom vypadá dobře.

V čem spočívá její tajemství? Pamatuju si, jak kdysi šla část naší party nakupovat. Vešly jsme do jednoho nejmenovaného obchodu s tím, že uděláme super fotku před zrcadlem. Ptala jsem se Jo, jaký kousek si mám vybrat a ona mi odpověděla, že bych si měla obléct to, co bych si normálně nevzala. Sama si vzala šaty se zajímavým vzorkem a seklo jí to (ne, nejsem úchyl). Dokonce si i sama šije - zatím prý jen sukni, ale i tak… Smějící se


Jo byla dokonce tak hodná, že svolila k rozhovoru:

Moje první otázka zní: Podle čeho vybíráš oblečení?
Většinou podle nálady, a pak samozřejmě podle lokace.
Co nosíš nejčastěji?
Snažím se často nosit sukně a šaty, ale obávám se, že poslední dobou spíš nosím kalhoty... Jde o to, že na minulé škole jsem se cítila "jistá v kramflecích", kdežto teď jsem někde jinde, v novém prostředí a musím si zase zvykat (a lidi kolem mě taktéž).
Hm, takže dáváš na názory lidí?
Nerada to připouštím, ale ano. A nejvíc si beru názory maminky.
Maminka má stejný styl jako ty?
Nemá, ale dost často si beru kousky oblečení z jejího šatníku. Já na ní vždy obdivuju to, že má tak skvělé oblečení a kdy a když si ho dá na sebe, vypadá hrozně Smějící se. Ale né, samozřejmě, že má skvělý šatník Usmívající se.
Máš nějaký vyhraněný styl?
Nemyslím, i když pozoruju, že spíš tíhnu k eleganci (v mém podání, hehe) a spíš tomu ženštějšímu oblečení. Ale vážně se nesnažím řídit styly…
Co je elegance ve tvém podání?
Šaty všech možných barev a střihů Smějící se. Ale ráda se dívám na obrázky Audrey Hpeburn nebo Grace Kelly a objevuju nové "staré" herečky... Skoro jako každá "blogerína" mám ráda 50. létaUsmívající se.

Posloucháš i hudbu z 50. let?
JistojistěUsmívající se. Ale jako u všeho to ráda střídám.

Máš nějakou módní ikonu?
Jak už jsem zmiňovala, myslím, že mě k módě přivedla právě Grace Kelly, ale nějakou opravdovou ikonu nemám. Ale ráda se kouknu na různé blogerky a herečky nebo zpěvačky (třeba Taylor Swift, Diane Kruger, Rooney Mara, Carey Mulligan,...)
"Okopíruješ" někdy styl těchto zpěvaček a hereček, nebo se jen inspiruješ?
Já se myslím ani nějak neinspiruju, spíš mě to nabije energií na nové věci :).
Fotíš se ráda?
No, asi ano, pravděpodobně v tom bude egoismus, ale nejraději celkově fotím. Ráda vymýšlím nové způsoby focení a jinak se spíš ráda nechávám fotitSmějící se.
Píšeš na módním pekle? Přispíváš do nějakého webu o módě?
Byla jsem na Mp, ale už jsem o to ztratila zájem. Ale přiznávám, že si čtu tamější vlákno "Pekelné celebrity". Jinak jsem naprosto neaktivní ohledně módních webů.
Kdybys dostala nějakou nabídku ohledně webů o módě, skočila bys po ní?
No, už jsem pár dostala, ale jsem moc líná na psaní pro jiný web... Bohužel.
Pro zahraniční blogy nebo "domácí"?
Pro domácíUsmívající se.

A práce v nějakém obchodě s oblečením tě neláká?
Maximálně jako brigáda. Popravdě zrovna módní odvětví není něco, v čem bych chtěla pracovat. I když byly časy, kdy jsem se zabývala myšlenkou, že bych šla na módní návrhářství, ale zaprvé neumím pořádně kreslit, jdem špatná v matice a pak mě odradilo to, že by ve třídě byly jen samé holky (většinou to tak baví).
Dáváš někomu rady ohledně módy?
Jedině mamince. Ale samozřejmě, pokud někdo požádá, jsem svolná poradit v každém ohledu!
Co bys poradila lidem, kteří si teď čtou tento rozhovor? Jaké oblečení by měli nosit na jaře?
Hehe, tak tohle je extra těžká otázka... Nechci nic nakazovat, zvlášť, když každý má jiný vkus a styl. Ale pokud mám opravdu mluvit za sebe a svůj vlastní úsudek, tak bych vybrala pastelové tóny a midi sukně do pasu. Plisované, rovné, to je jedno. Ale nejvíc bych ráda poradila toto: Nestarat se. Občas přemýšlím, jestli si můžu vzít tohle a tamto, protože "co by na to řekli lidi?", což je dost stupidní. Takže bych byla ráda, pokud by naše společnost byla víc otevřenější a úpovolná" novým trendům. A vlastně i těm starým, protože se móda stejně jen pořád opakuje.
Líbí se ti, když se vrací móda?
No, u jak čeho. Třeba návrat k padesátým létům samozřejmě ráda uvítámUsmívající se. Móda se vrací, ale spíš jde o to, že si návrháři vždy vytipují/vyberou nějaký kousek, který používáme úplně běžně a ani nám nepřijde, že jde o módu. Tuto sezónu to třeba jsou tzv. "Birkenstocks", což jsou pro nás úplně normální papuče.

A co na ně říkáš?
Líbí se mi jak kdy. Třeba tohle nebo tohle se mi líbí a "papučky" mi do outfitu zapadají.
Pokud si dobře pamatuju, kdysi jsi mi říkala, že máš ráda Agathu Christie. Byla bys ráda, kdyby se vrátila móda z její doby?
Ano, ano, máš skvělou paměťUsmívající se. Možná tak na jeden den, ale na delší dobu ne. Jsem ráda za dobu, kde žiju, možná bych se nejraději narodila až za padesát let. Přesto, že si stěžuju na tu českou (ale neříkám, že je to jen zde) neotevřenost, myslím, v dnešní době můžeme nosit všechno. Můžu se oblíct do kostýmu z 19. století, ale taky hypermoderně. Což si třeba v roce 1930 neumím představit.

Tvoje nejoblíbenější oblečení?
Mám ho spousty Smějící se
Například?
Tak třeba jedny úžasné květinové šatyUsmívající se. A taky mamčino oblečení, například puntíkovaná sukně, ve které se vdávala.

Doplňky a tvůj názor na ně?
Poslední dobou s nimi začínám víc pracovat, ale moc to s nimi neumím. Obdivuju lidi, kteří si navěsí všechno možné a podporuje to ten výsledný dojem a zároveň to do celkového vzhledu zapadá a neruší.
Chceš něco vzkázat čtenářům toho článku?
...Opatrujte se!
Moc děkuju za rozhovor!
Já taktéž.

Fotky: zdroj:  just-question.blogspot.cz

Vaše Lissa

tak to byla Johanka z just-question.blogspot.cz 

4 komentáře:

  1. Beru tě do AFFS - jdu si tě zapsat ^^ Tvůj blog se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi tenhle článek líbí. Taky si vybírám oblečení podle nálady ale někdy je nutné vybrat si to co musím. Taky mám ráda 50. léta ale taky trošku i 80.

    OdpovědětVymazat
  3. Libí se mi její styl oblekaní. Je pěkný a originalní. Jinak do Affs tě beru. Tak si mě prosím zapiš. Jsem z blogu http://story-one-a-milion.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Mimochodem pořád je pro mě záhadou, jak tady tvořit komentáře. Co se ale článku týče, myslím, že se ti dost povedl. Něco je fakt moc zajímavý. Je mi tam vadí ti smajlíci v bílém čtverečku, ale to jen tak bokem... já jsem věčně nespokojená :D

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý váš komentář. :-)