28. července 2014

Z návštěvy knihovny (5)

Více informací zde



Dneska před prácí proběhla neplánovaná návštěva knihovny. Tak když vám řeknou, že mám dvě rezervace (Palác prokletých a Amélie v Paříži) a vy jste si přišli pro knížku, o které jste se v sobotu náhodou dozvěděli... No jo, když ony na mě volaly, ať je vezmu s sebou =D.

Purpurová stuha - Kathleen Weiseová

Tuhle knížku zrovna někdo vracel a mě upoutala obálka s anotací. Před pár hodinami jsem vůbec nevěděla, že existuje. =D Po dlouhé době jsem si chtěla přečíst něco jiného, než čtu teď. Z klasiky si nemůžu vybrat =D. Ale brzy čekejte nějakou tu recenzi! ;-) Ale už mám rozečtených pár stránek a zatím se mi moc líbí.

Amanda Hockingová - Rozpolcení

 Jasně. Řeknete si, že jsem první díl naprosto zkritizovala a dala mu jen dvě hvězdičky. Celé to zachraňovala bonusová povídka - zvláštní, jak pár stránek může spravit dojem z celé knihy. A já prostě musela vědět, co se bude dít dál... Pokud jste četli, víte, že v povídce je "odtajněna" postava, která se s největší pravděpodobností objeví v téhle knížce.

Angie Westhoffová - Amélie v Paříži

 Na tohle jsem velmi zvědavá, protože anotace vypadal úžasně, obálka ujde, kolem ní byl velký rozruch. Co jsem zatím četla recenze od mých oblíbených blogerek, má to být trhák!
Nechme se překvapit. ;-)

První stříbrná kniha - Kerstin Gierová

Stydím se to přiznat, ale od téhle autorky jsem četla zatím jen první díl Drahokamů, který mám doma. Bohužel dva díly mi chybí, v knihovně jsem si ho vždycky chtěla půjčit, ale zapomněla jsem na to a jak to dopadlo - samozřejmě mě předběhli... No nic, ale tohle jsem prostě musela mít!

Hvězda - Alex Flinn

Volné pokračování Dýchaní pod vodou, které se mi zdálo jako průměrná kniha, nad kterou se zamyslíte, bude vám ležet v hlavě myšlenka... Bohužel mně nijak neoslovila =/. Snad Hvězda napraví autorce reputaci!

Palác prokletých (Sága Lartena Hroozleyho) - Darren Shan

 Přiznávám se, miluju knihy Darrena Shana, pomalu se prokousávám jeho sérií Darren Shan a mám za sebou první díl Demonaty (doufám, že to píšu dobře), při které jsem se bála - haha, číst doma při bouřce tuhle knížku a pak na vás nevědomky bafne brácha... =/ =D Ale Lartena jsem si zatím moc oblíbila, takže tuhle sérii jsem přivítala s nadšením - jaksi jsem na tenhle díl čekala moc dlouho, ale konečněěěě!! =D

Panoptikum starých kriminálních příběhů - Jiří Marek

Ano, miluju mordpartu z Hříšných lidí města pražského, jen mě mrzí, že jsem napřed nepřečetla knížku a až pak se podívala na seriál, který se mi vryl do srdce. Asi to bude tím, že mám ráda dobu první republiky. Na tuhle triologii se moc těším a vidím to na dva tři dny, než se prokoušu Panoptikem starých kriminálních příběhů... =D



Toť vše a domnívám se, že mi to bude stačit do konce srpna.
Ještě technická - v hlavě mi leží recenze na Esej o tragédii a Rudá jako krev, doufám, že se k tomu co nejdřív dostanu...

Mějte se hezky!


Lissa

5 komentářů:

  1. Hvězdu jsem četla a byla úžasná.
    Četla jsem i Amélii v Paříži, která se mi moc nelíbila. Přišla mi strašně přeslazená a pár věci v ní mi nesedělo, ale přesto doufám, že se ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na hvězdu se chystám také.
    Moc diky za tipy. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Znám z toho tři knihy a plánuju si 2 přečíst :3

    OdpovědětVymazat
  4. no nektere kousky ti zavidim, ale na knihovnu uz cas nemam :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají dobře. :) Já se chystám někdy v budoucnu přečíst Hvězdu a teď mě upoutala kniha amélie v paříži a taky čtu ságu Lartena Hroozleyho ale nevím jestli se mám pouštět do toho dalšího dílu :) Kdyžtak mi pak napiš prosím jestli stojí za to :))

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý váš komentář. :-)