12. srpna 2014

Filmová chvilka (03)

Dnes bych se chtěla zaměřit na filmové novinky pro měsíc září, na které se nejvíce těším, či mi připadají zajímavé svým obsahem/herci/režisérem. Zdroje informací - csfd.cz
!PŘEDNASTAVENO!

Pod zemí

Kilometry zakroucených podzemních chodeb vedou pod ulicemi Paříže. Tyto katakomby jsou věčným útočištěm bezpočtu ztracených duší. Když tým průzkumníků pronikne do nezmapovaného bludiště zaplněného kostmi, odhalí tajemství tohoto města mrtvých. Je to cesta plná šílenství a hrůzy, snímek Pod zemí vstupuje do hloubky lidské psychiky a odhaluje osobní démony, kteří přicházejí, aby nás všechny pořádně vyděsili.
Režie: John Erick Dowdle
Hrají: Ben Feldman, Edwin Hodge, Perdita Weeks
Délka: ?
Knižní předloha: -
Datum premiéry v ČR: 4.9.2014
Můj komentář:
Z traileru to vypadalo nejdříve na dokumentární film, protože anotace mi toho nic moc neřekla. Pak nastal zvrat a já sledovala se zatajeným dechem… Však se podívejte
Trailer:

Láska na kari

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka.
Režie: Lasse Hallström
Hrají: Helen Mirren, Manish Dayal, Om Puri, Charlotte Lebon, Amit Shah, Farzana Dua Elahe, Dillon Mitra, Aria Pandya, Michel Blanc, Clément Sibony, Vincent Elbaz, Juhi Chawla, Rohan Chand, Saachi Parekh, Shaunak Parekh
Délka: 122 minut
Knižní předloha: -
Datum premiéry v ČR: 4.9.2014
Můj komentář:
Poprvé jsem viděla ukázku v kině před filmem Hvězdy nám nepřály. Romantický příběh potvrzující, že láska prochází žaludkem? Uvidíme!
Trailer:

Lepší teď než nikdy

Existuje milión důvodů, proč nemít rád realitního makléře Orena Littlea (Michael Douglas), a to je přesně to, co se mu líbí. Na každého, kdo mu zkříží cestu, je schválně nepříjemný, a nechce nic jiného, než prodat poslední dům a v klidu a míru odejít do penze. A tak zatímco vyhlíží svůj velký realitní konec, tráví čas ve svém domě se čtyřmi byty. Svým sousedům se většinou vyhýbá, tedy pokud si tedy zrovna nestěžuje na hluk, který dělají jejich děti, nebo když jim nezabere celou příjezdovou cestu svým mercedesem. Dokonce i Leah (Diane Keaton), která Orena navzdory jeho nevrlosti vytrvale zve na mojito, se dostává jen rázných odmítnutí. Snese se s jediným člověkem, kterým je jeho stará přítelkyně a kolegyně Claire, a to jen proto, že se znají už celá desetiletí a hlavně proto, že dokáže být sarkastická a protivná stejně dobře jako on. Orenův život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří nečekaně objeví syn Luke, a požádá ho, aby se dočasně postaral o jeho devítiletou dceru Sarah, o jejíž existenci Oren neměl ani tušení. Když se Sarah doslova zjeví u jeho prahu, Oren neochotně souhlasí, že ji vezme dál. Bleskově ji ale přehodí na Leah, která nedokáže odmítnout Orenovo absurdní očekávání, že ona jednoduše zvládne všechno tak, aby on mohl dál pokračovat ve svém dosavadním životě bez jakékoli změny. Sára ale Orena a Leah postupně sblíží a umožní jim vidět i odvrácenou část toho druhého. Oren brzy zjistí, že Leah je víc než jen pár rukou navíc, které mu pomáhají se Sarah. A Leah pozná, že Orenův nepřístupný zevnějšek je jen slupka, která zakrývá lidskost snažící se prodrat ven. A tak se společně perou s vtipnými, radostnými, trapnými a někdy silnými chvílemi jejich nové reality.
Režie: Rob Reiner
Hrají:  Michael Douglas, Diane Keaton, Yaya Alafia, Sterling Jerins, Annie Parisse, Austin Lysy, Frances Sternhagen, Rob Reiner
Délka: 94 minut              
Knižní předloha: -
Datum premiéry v ČR: 11.9.2014
Můj komentář:
Diane Keaton… Ach bože… =D Tohle určitě vypadá na romantickou komedii, u které si odpočinu od samých drasťáků a hororů. Těším se.
Trailer:

Dárce

Jonas (Brenton Thwaites) vyrůstá v idylickém světě, kde existuje pouze štěstí. Lidé neznají utrpení, války, násilí, strach ani bolest. Základem světa je jedno-tvárnost: stejné domovy, stejné oblečení, stejné rodiny. Na okraji společenství žije jediný držitel a strážce všech pravdivých vzpomínek lidstva – Dárce (Jeff Bridges). Jeho prostřednictvím Jonas získává to, co nikdo jiný nesmí vědět – pravdu o skutečném životě a zkušenosti předchozích generací. Jonas začíná chápat, že jeho společenství žije v iluzi dos-tatku a bezpečí za cenu naprosté absence citů a možnosti volby. Lidé necítí emoce, lásku, vášeň, přátelství, nevnímají barvy. Pocit harmonie je vytvářen uměle. Jonas objevuje nejtemnější stránku utopického světa. Všichni ve společenství jsou pomocí každodenních injekcí zbavováni veškerých špatných vzpomínek a zážitků. Jejich svět je podvod, denně placený smrtí nepohodlných lidí, ve prospěch řízené existence. Tváří v tvář této skutečnosti, Jonas již nedokáže žít jako dřív. Čelí obtížnému rozhodnutí nejen o jeho vlastním životě, ale o budoucnosti celého světa…
Režie: Phillip Noyce
Hrají:  Jeff Bridges, Brenton Thwaites, Alexander Skarsgård, Taylor Swift, Meryl Streep, Odeya Rush, Cameron Monaghan, Katie Holmes, Emma Tremblay
Délka: ?
Knižní předloha: Lois Lowryová
Datum premiéry v ČR: 11.9.2014
Můj komentář:
Knihu jsem nedávno dávala do regálu, vzpomněla jsem si na článek o Dárci na nějakém knižním blogu, kde ho chválili. Sice je údajně těžké zajistit to, aby byl film jako kniha. Jeden z filmů, na kterých bych chtěla vzít svoje kamarádky.
Trailer:

Dřív než půjdu spát

Psychologický triler nakrútený podľa svetového bestsellera rozpráva o Christine Lucas (Nicole Kidman), ktorá sa v dôsledku traumatickej nehody z jej minulosti deň čo deň prebúdza bez akýchkoľvek spomienok na svoj predchádzajúci život. Toto utrpenie sa však jedného dňa zmení, pretože vyjdú najavo nové informácie, ktoré Christine donútia pochybovať o všetkých blízkych ľuďoch z jej okolia...
Režie: Rowan Joffe
Hrají:  Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong, Anne-Marie Duff, Dean-Charles Chapman, Kevin Hudson
Délka: 92 minut
Knižní předloha: S.J. Watson
Datum premiéry v ČR: 18.9.2014
Můj komentář:
Přiznávám se, že mám pro Nicole Kidman a Colina Firtha slabost. Vypadá to na zajímavý příběh, který slibuje akci, napětí a chvíle, kdy budu sledovat film se zatajeným dechem. Takové dojmy mám právě ze zvláštního traileru.
Trailer:

Labyrint: Útěk

Thomas (Dylan O'Brien), sa jedného dňa prebudí bez akýchkoľvek spomienok v čiernom výťahu zvanom box. Keď sa z neho dostane, objaví ďalších chlapcov so stratou pamäti. Tí ho privítajú v prostredí s názvom Glade, ktoré je obklopené bludiskom. V posledných tridsiatich dňoch sem každú noc pribudlo jedno dieťa. Tí z miestnych, ktorí predsa len nejaké spomienky získali späť, trvajú na tom, že Thomasa už videli. Naviac príde k dramatickej zmene, keď do uzavretej komunity pribudne prvé dievča. Thomas sa bude musieť pripojiť k skupine známej ako Runners a nájsť cestu na slobodu.
Režie: Wes Ball
Hrají:  Dylan O´Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario, Will Poulter
Délka: ?
Knižní předloha: James Dashner
Datum premiéry v ČR: 18.9.2014
Můj komentář:
Další film podle knižní předlohy, kterou jsem bohužel ještě nestihla přečíst. Ale je v mém dlouhém seznamu na předních příčkách. Moc se těším!

Trailer:


Jestli zůstanu

Nadaná mladá cellistka Mia Hall (Chloë Grace Moretz) si vždy myslela, že nejtěžším rozhodnutím jejího života bude vybrat si mezi soustředěním svojí energie na budovaní kariéry v podobě plnění hudebního snu na prestižní škole a hlasem srdce, který jí radí zůstat s láskou jejího života, Adamem (Jamie Blackley). Náhle se však dostane do situace, v které její život visí na vlásku a ona se musí rozhodovat o něčem důležitějším, než je bezstarostná budoucnost. Po dopravní nehodě auta její rodiny se ocitá v ohrožení, v stavu mezi životem a smrtí. Za krátký čas se musí rozhodnout, či zůstane s přáteli na tomto světě anebo přestane o svůj život bojovat.

Režie: R.J. Culter
Hrají: Chloë Grace Moretz, Mireille Enos, Liana Liberato, Lauren Lee Smith, Jamie Blackley, Aisha Hinds, Joshua Leonard, Aliyah O´Brien, Chelah Horsdal, Gabrielle Rose
Délka: ?
Knižní předloha: Gayle Forman
Datum premiéry v ČR: 21.8. 2014 18.9.2014
Můj komentář: Tak jsem se dočkala! Na bux.cz byla tahle knížka kdysi ve slevě a já se rozhodovala, jestli si ji koupit nebo ne. Nakonec jsem od ní upustila a teď vím, že jsem udělala velkou chybu. Viděla jsem trailer, četla recenze na knihu. Momentálně čekám, až se uvolní v knihovně a budu si ji moc přečíst. Knížku jsem přečetla a moc se mi líbila.
Aktualizace: Naštvalo mě, že se přeložila premiéru přesunuli na neurčito! Chtěla jsem na film jít s kamarádkami, tak doufám, že to vyjde.
Trailer:


7 komentářů:

  1. Jediný zářijový film, na který se mega těším, je ten Labyrint: Útěk - ten trailer je skvělý a nemůžu se dočkat - v kině si ho nenechám ujít..

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli zůstanu se také moc těším.

    OdpovědětVymazat
  3. Na Labyrint a jestli zůstanu se chystám do kina :)

    OdpovědětVymazat
  4. jedine na co se z tohoto seznamu chystam je Labyrint: Utek :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem koukala na ten první trailer.... Áááá, fakt nechutný a to to ze začátku fakt vypadalo jako dokumentární film. A Labyrint: Útěk vypadá fakt dobře, těším se na něj :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, Pod zemí... no ten film mě rozhodně zaujal. Upřímně, na horory se nedokážu dívat sama, ale kvůli tomuhle bych to i riskla!
    Jinak ty filmy celkově vypadají dobře! :) Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý váš komentář. :-)