6. ledna 2015

0.4: Soumrak civilizace - Mike A. Lancaster

0.4: Soumrak civilizaceNázev: 0.4: Soumrak civilizace
Autor: Mike A. Lancaster
Rok vydání v ČR: 2012
Vydavatelství: Egmont
Originální název: Point 4 #1
Série: Point 4 
Počet stran: 168
Hodnocení na goodreads.com: 3,6 hvězdičky při 4,069 hodnocení 
Hodnocení na databazeknih.cz: 75% při 60 hodnocení
Web knížky: ?



 Anotace:
„Jmenuju se Kyle Straker a už neexistuju."
Tak začíná příběh Kylea Strakera nahraný na starých magnetofonových páskách. Můžete si myslet, že ty pásky jsou nějaký nepovedený vtip. Ale možná jsou dokladem historie minulého světa.
Ale pokud ty pásky mluví pravdu, pak to znamená, že všechno, co si myslíme, že víme, je lež.
A když je všechno lež, míníme tím také sebe?
Nahrajte se zpět do světa nové generace.

Ukázka zahraničních obálek:
Human.4 (Point 4, #1) (originální) 0.4 (Point 4, #1) (Francie)0.4: Eine perfekte neue Welt (Německo) İnsan Sürümü:0.4 (Turecko)
Autor:  
Mike LancasterNarodil se v Huntingdon, Cambs, je ženatý se svou dětskou láskou a je majitelem příliš mnoha zvířat.
Dává přednost DC Comics před Marvelem, kávě před čajem, Star Treku před Star Wars, krávám před hamburgery, Čelistem před Občanem Kanem, bílému vínu před ​​červeným, punku před funkem, Doctoru Who před Doktorem Živagem, Ghibli před Disneym, knihám před e-knihami.

Moje hodnocení

Představte si, že bydlíte v zapadlé a nudné vesnici, kde se každý rok pořádá soutěž talentů. Ideální místo na to ztrapnit se. Nemyslíte? Tohle přesně se honilo hlavou Kylu, dokud ho jeho kamarád v rámci vystoupení na téhle soutěži nezhypnotizoval. Dobrodružství může začít!

Tahle knížka mě zaujala kdysi dávno, mám dokonce pocit, že jsem četla začátek kdysi dávno, ale protože mě nechytla, tak jsem ji odložila a vrátila. Mno jo. Ale teď jsem se k ní vrátila (brala jsem to trochu jako výzvu přečíst ji!) a zajímalo mě, co se stane.

Pro mě po dlouhé době jiný žánr, než stále opakující se YA, paranormal romance nebo povinná četba (ne, že by mi to vadilo). Líbilo se mi, jak autor zasadil povídání Kyla do přítomnosti (skoro-přítomnosti), a jak sepsal celé jeho povídání s poznámkami a vysvětlivkami. Celé je to hezky napsáno, dokonce i s výpadky kazet, takže je najednou vyprávění přerušeno uprostřed věty s autorovým vysvětlením, že Kyle neuměl nahrávat na pásky. Palec nahoru.

Jedinou výtku ale mám. Zdálo se mi, že chvílemi se postavy chovali divně, já žiju na vesnici (sice nejsme tak daleko od města a není tu nuda, ale nemáme daleko k tomu, abychom uspořádali nějakou podobnou soutěž).

Bohužel mi v knížce něco chybělo. Neumím to popsat. Možná je to tím, že jsem od knížky očekávala moc. Možná jsem čekala, že se to vyvine úplně jinak. Ale nevadí, tahle knížka stojí za přečtení. Troufám si tvrdit, že se bude líbit i klukům a na své si přijdou i dospělí.

Závěrečné hodnocení:

4/5

ZA RECENZNÍ E-BOOK MNOHOKRÁT DĚKUJI KNIHCENTRU.CZ!!!
Zdroje:
databazeknih.cz
goodreads.com

3 komentáře:

  1. Knížka vypadá moc zajímavě :) snad se k ní dostanu. Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, skvělá recenze :) Na knížku se nechystám, ale vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám pocit že už jsem na tuhle knihu už někde narazila a chtěla si jí koupit ale nevím to jistě :D Ale stejně si jí chci přečíst, ta anotace vypadá hrozně zajímavě, kouknu se po knize na internetu :-)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý váš komentář. :-)