23. května 2014

Youtube okénko - 01


Meme pořádané mnou. Informace můžete najít zde.

Koho jsem si vybrala: Lindsey Stirling

Něco o Lindsey

☆
      Narodila se ve městě Santa Ana (Kalifornie) a   k hudbě ji i její dvě sestry nasměroval jejich otec. Na housle hraje od svých pěti let. V mládí se úspěšně účastnila několika talentových soutěží a v roce 2010 se přihlásila do Amerika má talent, kde se dostala do druhého kola. Již několik let studuje na Brigham Young University.

      Po účinkování v Amerika má talent se pustila do vlastního koncertování a vydávání. Svá vystoupení i své videoklipy doprovází tanečními choreografiemi. V roce 2010 vydala krátkou desku Lindsey Stomp, která obsahuje skladby Transcendence, Song of the Caged Bird a Spontaneous me. Od té doby vydala několik singlů, ke kterým také natočila videoklipy. Skladby jsou dispozici na serveru iTunes. K jejím fanouškům na oficiální stránce na sociální síti Facebook se hlásí přes 2 000 000 lidí a počet odběratelů jejího kanálu lindseystomp na YouTube přesahuje čtyři miliony a řadí se tak mezi 100 nejúspěšnějších tvůrců obsahu na YouTube co do počtu odběratelů. V roce 2012 stoupla její popularita především díky singlu Crystallize (dubstep violin), ke kterému také natočila videoklip. Na internetu dále publikovala několik videoklipů s fantasy tématikou, například píseň na motivy počítačové hry Elder Scrolls V - Skyrim nebo knižní a filmové série Pán prstenů. Podobně zaujala cover verzí "Assasins Creed Theme" z počítačové hry Assasins Creed 3. Úspěšně vydala album "Lindsey Stirling" a v roce 2014 druhé album Shatter Me.
      V letech 2012 a 2013 uskutečnila koncertní turné po Severní Americe, Evropě, Asii i Oceánii. V roce 2014 se v rámci dalšího svého turné představí i v Praze v Incheba Areně.
(zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Lindsey_Stirling)


Já a Lindsey

I'm Stirlingite and I'm proud of this! | via Tumblr"Poznala" jsem Lindsey díky jejímu videoklipu Crystallize. V té době bylo ještě na youtube 100 nejlepší - nejposlouchanější písniček. Jenom náhodou jsem klikla, protože mě upoutal název a obrázek na videu. Když jsem si tuhle písničku poslechla, musela jsem si jí pouštět znovu a znovu. Zapátrala jsem po jejích dalších písničkách a nakonec jsem si do svého playlistu přidala ještě Spontaneous me, Transcendence, Electric Daisy Violin, Zelda Medley, LOTR Medley, ale hlavně moje oblíbené Shadows. A tak to se mnou "šlo z kopce" - sledovala jsem ji na FB a youtube. Čekala na každé její nové video, ale hlavně jsem sháněla desku její desku - mám ji v mp3 a jsem schopná ji poslouchat pořád dokola =D. Jsem nadšená z její nové desky Shatter Me - videoklipy Beyond The Veil je naprosto úžasný, ale Shatter Me je dokonalý (podívala jsem se na něj zrovna, když jsem četla Cinder).

Ale nejvíce mě těší spolupráce s Tylerem Wardem (Thrift Shop od nich je lepší než originál), Pentatonix (Radioaktive dokonce v jejím podání poslouchá pár lidí od nás ze třídy, což je pokrok! =D), Peterem Hollensem (Skyrim, Games Of Thrones a Star Wars Medley, celé je to acapella s doprovodem Lindsey, ale pak vám příznivci GOT řeknou, že je to divny) a Piano Guys (hm, úžasná kompinace - Mission: Impossible).

Jenom mě mrzí, že se na ni asi nepodívám naživo - Praha je pro mě docela štreka =/.

Pár ukázek



Těžko se vybírá pár ukázek - tady jsou nějaké random (aneb, když zavřete oči a klikáte náhodně =D)

Kde ji můžete najít

Facebook: https://www.facebook.com/lindseystirlingmusic
Twitter: https://twitter.com/LindseyStirling
Youtube: https://www.youtube.com/user/lindseystomp
Spotify: https://play.spotify.com/album/3YTWAm90osBvLNWCdF8Nq2?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/shatter-me/id844250403?ign-mpt=uo%3D4
Instagram: http://instagram.com/lindseystirling
Google+: https://plus.google.com/u/0/114116601160642008127/posts
Stránky: http://www.lindseystirling.com/home/
Český fanklub: http://www.lindseystirling.cz/


Zdroje obrázků: he heart it

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý váš komentář. :-)