2. ledna 2015

Selekce - Kiera Cass

Selekce (The Selection, #1)Název: Selekce
Autorka: Kiera Cass
Rok vydání v ČR: 2014
Vydavatelství: COOBOO
Originální název: The Selection
Série: Selekce
Počet stran: 288
Hodnocení na goodreads.com: 4,41 při v 191 066 hodnocení
Hodnocení na databazeknih.cz: 88% při 222 hodnocení





Anotace:
Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona.

Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu.

Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.

Ukázka zahraničních obálek:
 The Selection (The Selection, #1) (Indonésie) The Selection (The Selection, #1) (Kindle verze) Alegerea(Rumunsko) Izbor (The Selection, #1) (Chorvatsko)
Autorka: 
Kiera Cass se narodila v Jižní Karolíně. Po střední škole se její touho stalo divadlo. Svoji prvotinu vydala v roce 2009. Ta však neměla příliš velký úspěch. Svoji druhou knihu vydala v roce 2012. Ta se během krátkého času stala bestsellerem. (zdroj: databazeknih.cz)





Moje hodnocení

by thequeenofillea on Tumblr http://thequeenofillea.tumblr.com/post/62375608965/the-selection-stories-1-prince-1-guard-1Ano, ano. Přiznávám se dobrovolně – nalákala mě obálka. Na svoji obranu musím ale dodat, že mě na Selekci nalákala i paní knihovnice (moje „šéfová“) s tím, že ji četla, a pěla na ní samou chválu.

Už z anotace jde poznat, že hlavní dějová linka je postavena na milostném trojúhelníku. Amerika si musí vybrat mezi dvěma muži jejího srdce. Jenže volba není tak jednoduchá, jak by se zdálo. A zdá se, že rozhodnutí je stále těžší a těžší.

Postavy jsou celkem fajn, hlavně Maxon, který zdá tak trošku zmatený tím množstvím dívek u něj v paláci, a Aspen – já chci svého Aspena domů. Pokud možno, zabalit do dárkového balení, díky! =D Bohužel někdy mě pěkně štvala Amerika. Měla jsem sto chutí vzít ji po hlavě násadou od koštěte. Chápu, že v její situaci bych asi brečela taky, že by se mi stýskalo po rodině, ale ona to občas trošku přeháněla. Nechápu, jak někdo může probrečet půlku knížky?! Jinak to byla docela milá hlavní postava.

I think many love triangles in books are designed to be this, to be a choice, not of love, but of life.Konečně jsem po pár měsících přečetla něco, co bylo napsáno v ich-formě. Zatím se na všechno díváme z pohledu Ameriky, ale popravdě, zajímalo by mě, jak to vidí ostatní postavy. Možná by to knížku ozvláštnilo… Knížka jako taková se četla hrozně rychle, aspoň mně to tak přišlo. Vtáhne vás do děje, kde snažíte zjistit, jak to vlastně dopadne, a vyplivne zničené až na konci, který je tak barbarský, že to není možné! Hm, byla jsem varována, ale tohle!!! Čekat na další díl, který vyjde až příští rok a než se to dostane do knihovny (v tomhle případě si myslím, že to bude docela rychlovka =D), to je tak zlomyslné!


Hodnocení:
Pokud máte mladší sestru a nevíte, co jí dát pod stromeček, tahle knížka je určitě výborný nápad. Ale nejen děti si tuhle knížku skvěle užijí - moji mamka ji přečetla jedním dechem. Knížka je spíše oddechovka, má zajímavou zápletku a úžasné hrdiny. Jenom kdyby nebylo uroněno tolik slz a neskončila v tak zajímavém okamžiku!
4,5/5

Zdroje:
https://www.goodreads.com/book/show/13366212-the-selection
https://www.goodreads.com/book/photo/16004121-the-selection
https://www.goodreads.com/book/show/20621342-alegerea
https://www.goodreads.com/book/photo/23473427-izbor
http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ea/33/ac/ea33ac880ba822cbdc9f773d7d66610f.jpg
http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/69/d0/03/69d003993bb9af086b4bb60c41a8291b.jpg
http://d.gr-assets.com/authors/1318605410p5/2987125.jpg

3 komentáře:

  1. Pěkná recenze :) Rozhodně si to mám v plánu přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také mám v plánu si ji přečíst, ale... bůh ví, kdy to bude. :D
    Pěkná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Obálka je prostě nádherná, to bet debat! :D Už se těším, až si knihu jednou přečtu. Supr recenze :D

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý váš komentář. :-)