11. ledna 2015

Lissa píše - Sešity, poznámky, učebnice...



Dneska mám pro vás vykecávací článek, všechno kolem Vánoc, ale hlavně ohledně školy.



Vánoční prázdniny. Ta nejlepší část druhého pololetí na kterou čekám se zatajeným a se zatajeným dechem počítám zbývající dny. Tento rok byly o něco delší než obvykle, bohužel trochu divné. Před Vánoci jsem dostala žaludeční/střevní chřipku, kterou ode mně chytla i mamka. Takže jsme seděly u televize s bolavým břichem a držely dietu. Žádné kino, žádné vánoční večírky... =/

A Silvestr byl naprosto boží - volaly jsme si s K. a s M., což byla super sranda. Probíraly jsme všechno možné: od šatů, které si pořizovala na svatbu své sestry, až po Toma Hiddlestona. Ony, pokud si to čtou, ví. A dále u nás byla návštěva, kluk je je na sedmiletém gymplu u rok výš než já - čili myslím něco stylu 7.A8. Já jsem v druháku, ale to jenom pro připomenutí. Navíc je ze úplně jiného gymplu (říkejme mu gympl A) - přiznejme si, mezi našimi gymply panuje věčná rivalita. Buď jste A nebo jste B. Neexistuje nic mezi tím. On na mě, že po celém jeho gymplu  jsou výsledky, a že A je před mým B. A já na něho: mno, ale my všude máme, že zaměstnanost z mého B je 99,9%, kdežto z A je 98%.

Novoroční ohňostroj - sousedi koupili dražší kompakt, takže to vypadalo jako při oslavách 28. října. Tenhle náš "svátek" zbožňuju - lampionový průvod, vidíte z kopce na celou naši vesnici, jak svítí, pijete horký čaj nebo punč a vnímáte tu sváteční atmosféru. V ten moment jsem se cítila skvěle.

Ale škola. Bleeee. Chtěla jsem se učit, ale nějak jsem se k tomu nedostala, mno, tak trochu jsem se sice učila - a k tomu se dostanu -, i když jsem byla zrazována... A teď je to prostě masakr - myslete na mě zítra, prosím, píšu čtvrtletku z matiky.

Psali jsme písemku z chemie - božééé můj, ale bylo to podezřele jednoduchy, takže mi to přijde podezřelé- a z fyziky - a to byla opravdu zabijačka. Zvlášť mě znervónilo, že jsem nebyla ve škole, když se tohle probíralo, ale počítala jsem a počítala. Dostali jsme příklady ze sbírky, akorát byly pozměněné hodnoty. Akorát jeden byl extra mega zabiják, spousta dosazování. Věřte mi, uklidní vás, když slyšíte, jak tento příklad vycházel každému jinak. Ale mám jedničku, takže bude jednička z fyziky.

Ještě budeme psát z angliny, češtiny, zemplu, chemie, matiky, biologie. Se zatajeným dechem čekám na výsledky ZSV.

Bohužel taky nestíhám číst - na konci prázdnin jsem přečetla dvě knížky do roční výzvy, dala jsem si předsevzetí 35 knih. Mno uvidíme... A čekám na pokračování série Meg Gabot Mezi láskou a smrtí. Tohle není možný!!!!

A příští týden mě tu neuvidíte... + řeším problém s Affs. + sepisuju článek ohledně Knižíška. + máte nějaké otázky?

2 komentáře:

  1. Taky nemám ráda, když je test příliš lehký. Učitelka nám to potom "vynahrazuje" mnohem těžším testem. Hrůůza.
    Taky jsem za prázdniny moc nečetla. Přečetla jsem jen 1! Protože jsem spíš četla na Wattpadu :D
    Hodně štěstí s výzvou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Otázky nemám, už takhle toho máš fakt hodně, je obdivuhodné, že to takhle zvládáš :)
    Jinak bych si chtěla oznámit, že jsem tak trochu přesunula adresu mého blogu, více zde: history-fantasy-blog.webnode.cz/v-obraze/novy-blog-zkrat-nebo-ne-/

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý váš komentář. :-)